Nog maar 2 maanden te gaan – steun ons nu en maak een verschil!

Over minder dan 2 maanden is het zover! De voorbereidingen voor het tribunaal en de volksbijeenkomst zijn volop bezig, en we hebben onze publiciteit de laatste tijd sterk vergroot. Dit is het moment dat we jullie steun het meeste nodig hebben!

- De evenementen zullen sowieso plaatsvinden, maar we moeten nog steeds €150.000 ophalen voor de reiskosten en accommodatie van getuigen. We hebben jullie steun hard nodig om dit waar te maken! Doneer nu en zeg het voort! Zelfs een klein bedrag is zeer welkom.

- Help ons info te verspreiden: forward deze nieuwsbrief naar je vrienden met een persoonlijk bericht ter ondersteuning. Zorg dat zij op onze website hun steun betuigen. Like onze Facebook pagina, volg ons op Twitter en deel/promoot onze posts. Schrijf en spreek zoveel mogelijk over het tribunaal.

Samen kunnen we Monsanto’s misdaden naar buiten brengen!


 
   
Je kan je al registeren om het Monsanto tribunaal en de Peoples Assembly bij te wonen

Op de registratiepagina vind je het voorlopige programma. Zij die actief deelnemen en zij die uitgenodigd zijn worden geregistreerd door ons logistics team. Alle anderen die willen aanwezig zijn bij het tribunaal en/of de People's Assembly dienen zich zelf te registreren. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal plaatsen. Als medestander word jij als eerste verwittigd. Voor individuele deelnemers hebben we toegangsprijzen vastgelegd, om de kosten van deze twee evenementen, met beroemde sprekers en speciale getuigen, te financiëren. Zij die een laag inkomen kunnen een - 50% tarief aanvragen. Zij die van ver komen (meer dan 300 km reizen) kunnen gratis toegang aanvragen (maaltijden niet inbegrepen) maar als je reiskosten vergoed worden, of je kan het je veroorloven, betaal dan a.j.b. de toegangsprijs. We hebben het geld nodig om het kostenplaatje te dekken. Voor een gereduceerde of een gratis toegang, stuur een mail naar registration@monsanto-tribunal.org

Je kan je hier registeren voor het het tribunaal en hier voor de People's Assembly.


 
   
Nieuwe ambassadeurs voor het tribunaal

We zijn zeer blij met onze nieuwe ambassadeurs: João Pedro Stédile, nationaal coordinator van de Landless Workers Movement, MST in Brazilië João Pedro Stédile; de bekende Franse documentaire maker en milieu-activist Nicolas Hulot; de beroemde Duitse zanger Konstantin Wecker; de buitengewone Britse mode-ontwerpster Vivienne Westood; en de Duitse activiste Christiane Lüst van Aktion GEN-Klage. Onze nieuwste ambassadeur: Richard A. Falk, Amerikaans professor emeritus in internationaal recht en voormalig special rapporteur over Palestina van de Verenigde Naties. Bekijk hun videos op onze Facebook pagina en op onze website. En deel deze zeker ook. Biologe en GMO specialiste Florianne Koechlin uit Zwitserland verklaart haar steun als volgt:

“Mijn grootste zorg is dat Monsanto wereldwijd een rampzalige soort landbouw promoot. Gigantische monoculturen, gepatenteerde GMO zaden, pesticiden, synthetische mest. Dit is het tegenovergestelde van een duurzame en agro-ecologische manier voor de toekomst. Maar Monsanto staat niet alleen: Syngenta, of BASF or Dow Chemicals of nog andere zitten alle in hetzelfde schuitje. Dus dit tribunaal gaat niet alleen om Monsanto, maar om alle giganten in de landbouwindustrie en hoe ze zowel de landbouwer als het milieu uitbuiten. Daarom raad ik u ten zeerste aan dit tribunaal te steunen. Het is een belangrijke kwestie."

Ken jij zelf mensen met grote netwerken die bereid zijn om te spreken over duurzame voeding en landbouw, en die tegen megabedrijven zoals Monsanto zijn? Of het nu een chef, een wetenschapper, filmster of andere beroemdheid is… Contacteer hen en laat het ons weten!


 
   
Twitter
Facebook
Website