Monsanto´s activiteiten hebben negatieve weerslag op fundamentele mensenrechten
Nieuwsbrief 18-04-2017

De activiteiten van Monsanto hebben een negatieve weerslag op fundamentele mensenrechten. Er is betere regelgeving nodig om de slachtoffers van multinationale bedrijven te beschermen.

Lees verder
Historisch moment in zicht
Nieuwsbrief 12-04-2017

In deze nieuwsbrief: op 18 april zullen de rechters van het Monsanto Tribunaal hun conclusies presenteren; Seeds of Freedom, een nieuw liedje van Manu Chao dat speciaal is gemaakt voor de strijd tegen Monsanto en Bayer; Monsanto wist veel meer over Roundup en kanker dan ze ons steeds vertelden; en veel meer.

Lees verder
Interview in French with René Lehnherr, initiator of the Monsanto Tribunal
algemeen 29-03-2017

In its March 29th 2017 issue, the Swiss weekly paper l'Evénement Syndical publishes an article on the Monsanto Tribunal and an interview with the project initiator René Lehnherr. It is only available in French.

Lees verder
Juridisch oordeel van het Monsanto Tribunaal: dinsdag 18 april
Nieuwsbrief 05-03-2017

Op dinsdagmiddag 18 april zullen de rechters hun conclusies en wettelijke aanbevelingen presenteren in Den Haag. We zullen deze gebeurtenis uitzenden in het Engels, Frans, Duits en Spaans zodat zoveel mogelijk mensen in de wereld er direct kennis van kunnen nemen.

Lees verder
The Judges will deliver their legal opinion in April 2017
Persverklaring 02-12-2016

On Oct 15th-16th, the Monsanto Tribunal took place in the Hague. It was an unprecedented international mobilization that enabled five eminent judges to hear testimonies from victims coming from all around the world, in order to examine the consequences of the activities of the multinational agrochemical company Monsanto in the light of international law. The judges will deliver a well founded legal opinion in the spring of 2017.

Lees verder
Hoe gaat het verder?
Nieuwsbrief 08-11-2016

Voor alle deelnemers aan de zeer levendige People’s Assembly - de aanklagers in dit Tribunaal - was duidelijk dat Monsanto schuldig is aan schending van fundamentele mensenrechten. Het is nu aan de vijf onafhankelijke rechters om hun juridische opinie over deze zaak te formuleren. Zij hebben aangegeven dat ze enige tijd nodig zullen hebben om tot een goed onderbouwd advies te komen dat bruikbaar is in andere rechtszaken en in de discussie over de ontwikkeling van het internationale recht.

Lees verder

Succesvol Monsanto Tribunaal en People’s Assembly
Nieuwsbrief 18-10-2016

Zowel het Monsanto Tribunaal als de People’s Assembly waren indrukwekkend. Afgelopen weekend kon de hele wereld meeluisteren naar getuigenissen, pleidooien, en de verklaringen van de rechters. In Den Haag waren 750 aanwezigen met 30 nationaliteiten van 5 continenten. Tienduizenden volgden de livestream en de social media, en het Tribunaal kreeg veel media aandacht.

Lees verder
Zaterdag 15 Okt: resumé Tribunaal en People's Assembly
Oproep tot actie 16-10-2016

Na een persconferentie op vrijdag en een eerste sessie van de volksvergadering, ging het Monsanto Tribunaal echt van start op zaterdagochtend, 8.30 uur. Corinne Lepage, rechter en voormalig minister voor milieu in Frankrijk, nam het woord en sprak de verzamelde rechters, getuigen en experts toe.

Lees verder
Friday Oct 14: recap of the day!
algemeen 14-10-2016

After Thursday's preparations and the help of many volunteers, the Monsanto Tribunal kicked off on Friday with the Opening Press Conference. The venue was packed with delegates, journalists and film crews!

Lees verder
Het is bijna zover!
Nieuwsbrief 08-10-2016

Binnenkort zal Monsanto terechtstaan! 30 getuigen en recht experts van 5 continenten zullen in Den Haag getuigen voor 5 internationale rechters. In deze nieuwsbrief kunt u lezen over: the Bayer Monsanto fusie; Internationaal gerechtshof kijkt verder - stappen ondernemen om het ecocide te vervolgen; groeiende steun; de getuigen en experts; de sprekers en workshops van de Peoples Assembly. Lees verder.

Het Internationale Monsanto Tribunaal kondigt drie nieuwe rechters aan, het programma en de inschrijving
Persverklaring 15-09-2016

Internationale Burger Tribunaal zal misdrijven tegen de natuur, misdrijven tegen de menselijkheid en ecocide in beschouwing nemen (of: 5 rechters en 30 getuigen uit 5 continenten). De organisatoren van het Internationaal Monsanto Tribunaal maakten vandaag het programma voor dit bijzondere evenement bekend. Met drie nieuwe rechters komt het aantal vice-voorzitters van het tribunaal nu op 5.

Lees verder
Newsletter Monsanto Tribunaal - 2 september 2016
Nieuwsbrief 02-09-2016

Over minder dan 2 maanden is het zover! De voorbereidingen voor het tribunaal en de volksbijeenkomst zijn in volle gang . Dit is het moment dat wij jullie steun het meest nodig hebben! Deze nieuwsbrief zal je op de hoogte stellen van de registratieprocedure voor het bijwonen van het Monsanto Tribunaal en de Volksbijeenkomst, van de voorlopige programma's, en van onze nieuwe ambassadeurs. Lees verder.


Contact